Majoritatea participanților erau albi și terminaseră liceul.

Majoritatea participanților erau albi și terminaseră liceul.

Centrul Medical Sinai din New York. Nu a fost implicat în cercetare.

"Din păcate, vergeturile sunt permanente. Exercițiile și dieta nu vor ajuta," el spune.

Nu sunt dăunătoare sănătății tale, dar mulți oameni sunt deranjați de aspectul lor. Semnele se estompează încet și devin plate de la sine, dar asta poate dura ani.

Drept urmare, medicii au căutat un produs care să facă noile vergeturi să arate și să se simtă mai bine, spune Draelos.

De ce ceapa pentru vergeturi?

Orice insultă adusă pielii – fie că este o tăietură sau o rană sau întinderea rapidă care conduce la formarea vergeturilor – este însoțită de inflamație.

Ceapa conține flavonoide, un tip de antioxidant, care au proprietăți antiinflamatorii, spune Draelos.

Noul produs conține, de asemenea, pennywort, o plantă găsită în Asia, Africa și Americi, care are proprietăți antiinflamatorii și este utilizată pe scară largă în medicina naturistă indiană pentru vindecarea ulcerului, spune ea.

Și are sulf, care luptă împotriva bacteriilor și infecțiilor, și o cremă hidratantă care ajută la rehidratarea pielii, spune Draelos.

A continuat

Cremele cu ceapă ajută vergeturile să arate, să se simtă mai bine

Noul studiu a implicat 54 de femei, cu vârsta cuprinsă între 18 și 45 de ani, cu vergeturi noi, potrivite, pe coapsele lor.

Au pus o cantitate de un sfert de cremă într-una dintre vergeturile lor de două ori pe zi timp de 12 săptămâni. Cealaltă vergetură nu a primit niciun tratament.

După cum au apreciat chiar femeile, vergetura tratată arăta mai bine, era mai puțin roșie și era mai moale și mai netedă decât vergetura netratată. Au început să observe diferența după două săptămâni de tratament, iar diferența a persistat în toate cele 12 săptămâni de studiu.

Cercetătorii au remarcat, de asemenea, că vergetura tratată a arătat și s-a simțit mai bine începând cu a doua săptămână, în comparație cu vergetura care nu a fost tratată. Dar abia în a opta săptămână de tratament au observat o diferență substanțială de roșeață.

Niciuna dintre femei nu a raportat efecte secundare.

Deși crema nu a fost testată la bărbați, Draelos spune că ar recomanda-o și bărbaților.

Zeichner spune, "Medicii și pacienții au căutat opțiuni bune de tratament pentru vergeturi. Utilizarea unei creme care contine extract de ceapa poate fi o optiune promitatoare pentru o problema care in prezent nu are vindecare."

Numit Mederma Stretch Marks Therapy, un tub de 5,29 uncii se vinde cu amănuntul la 39,99 USD în farmacii, potrivit unui purtător de cuvânt al Merz.

WebMD Health News Examinat de Laura J. Martin, MD pe 11 martie 2010

Surse

SURSE:

Cea de-a 68-a întâlnire anuală a Academiei Americane de Dermatologie, Miami Beach,Florida, 5-9 martie 2010.

Zoe Draelos, MD, profesor asistent de dermatologie, Duke University MedicalCenter, Durham, N.C.

Joshua Zeichner, MD, director de cercetare cosmetică și clinică, Mt. SinaiCentrul Medical, New York City.

18 noiembrie 2004 — Este cunoscută sub numele de cezariana electivă sau cezariana la cerere, iar acum noi cercetări sugerează că practica odată extrem de controversată de a alege nașterea chirurgicală atunci când nu există un motiv medical convingător pentru a face acest lucru câștigă acceptare. printre femeile americane.

O analiză a certificatelor de naștere din SUA între 1991 și 2001 a arătat o creștere abruptă a nașterilor prin cezariană în rândul femeilor fără risc medical raportat. Ratele au fost constante până la mijlocul anilor 1990, dar au crescut brusc după aceea.

"Acesta chiar pare să reprezinte un nou fenomen în obstetrica americană," cercetătorul principal Eugene Declercq, dr., spune WebMD. "Aceste cifre au fost cu siguranță mai mari decât ne așteptam să vedem, atât în ceea ce privește procentele, cât și cifrele brute. Vorbim de aproximativ 80.000 de nașteri doar în 2001."

Tendință descendentă inversată în ’96

La sfârșitul anilor 1980 și începutul anilor 1990 s-a înregistrat o scădere generală a nașterilor prin cezariană în Statele Unite, determinată de o mișcare a organizațiilor profesionale de conducere de a reduce creșterea ratei natalității chirurgicale. Tendința descendentă s-a inversat însă în 1996, iar ratele au început să crească rapid.

În revizuirea lor a aproximativ 4 milioane de nașteri pe an între 1991 și 2001, Declercq și colegii săi au reușit să identifice mamele care au avut cel mai mic risc de complicații la naștere. Douăzeci și opt de complicații specifice travaliului și nașterii sunt înregistrate pe certificatele de naștere, iar autorii au inclus doar nașterile fără niciuna dintre ele. Au fost excluse din analiză și femeile care au născut gemeni, tripleți etc.

Dosarele de naștere au arătat că nașterile prin cezariană au crescut cu 67% în rândul acestor femei cu risc scăzut în deceniul de dinainte de 2002. Mamele mai în vârstă, care se aflau pentru prima dată, erau cele mai susceptibile de a avea o cezariană fără un motiv medical evident. Mamele care aveau un risc scăzut, care aveau 40 de ani și mai mult, aveau șanse de peste cinci ori mai mari de a avea nașteri chirurgicale decât mamele care aveau vârsta cuprinsă între 20 și 24 de ani.

Rata de nașteri prin cezarană în rândul mamelor cu risc scăzut, care au avut vârsta de 35 și 39 de ani, a crescut la 18% în 2001 de la 12% în 1991, în timp ce rata femeilor cu vârsta de 40 și peste a crescut la puțin sub 26% de la 18% în aceeași perioadă. Studiul este publicat în numărul din 20 noiembrie al British Medical Journal.

A continuat

Schimbarea mare a atitudinilor

Descoperirile sugerează o schimbare majoră a atitudinilor și practicilor cu privire la nașterea chirurgicală electivă în jurul anului 1996, dar Declercq spune că aceasta este doar speculație.

"Nu putem spune cu siguranță că aceste cifre arată în mod absolut o creștere a cezarianelor elective și de aceea am evitat acel termen," el spune. "Acestea fiind spuse, credem că o proporție semnificativă din această creștere este determinată de pacient și de medic."

Declercq adaugă că creșterea numărului de nașteri chirurgicale în rândul femeilor cu risc scăzut corespunde cu o scădere a așa-numitelor nașteri vaginale după cezariană (VBAC). Femeile care au avut nașteri chirurgicale anterioare au mai puține șanse decât erau în urmă cu un deceniu să încerce o naștere vaginală ulterioară.

"S-ar putea ca popularitatea în scădere a VBAC să fi condus la o regândire a nașterii prin cezariană pentru (prima) nașteri," el spune.

Dr. Howard Minkoff, obg-yn din New York, spune că medicii se luptă cu cum să-și consilieze cel mai bine pacienții cu privire la operațiunile de cezarială electivă. În efortul de a-i ajuta să facă acest lucru, o conferință sponsorizată de guvern este planificată pentru anul viitor, spune el, pentru a "încercați să găsiți un fel de consens cu privire la oportunitatea acestei tendințe."

Cei care sunt în favoarea alegerii spun că cezariana sunt mult mai puțin riscante decât erau chiar acum un deceniu și că dovezile sugerează că femeile care le au au un risc mai scăzut de incontinență urinară și alte probleme pelvine pe măsură ce îmbătrânesc. Minkoff spune că există tot mai multe dovezi că nașterea chirurgicală crește riscul de naștere mortii și alte probleme în sarcinile ulterioare.

Într-un editorial din New England Journal of Medicine publicat anul trecut, Minkoff a scris că dovezile încă mai favorizează nașterile vaginale în detrimentul cezarianelor elective pentru travaliu necomplicat. Dar el a adăugat că femeilor care sunt informate despre ambele proceduri ar trebui să li se permită să se hotărască cu privire la metoda lor de naștere.

"Cezariana electivă cu siguranță nu ar trebui recomandată în mod obișnuit," spune el pentru WebMD. "Dar, de asemenea, nu ar fi lipsit de etică să accepți dorințele unei femei care își dorește una dacă s-a educat pe ea însăși în această problemă."

16 iunie 2008 — Numiți asta "stropii" dieta sau dieta fără arome.

Dacă presărați condimente și îndulcitori fără calorii pe alimente, vă veți simți sătul mai repede, veți reduce consumul de alimente și veți pierde mai mult în greutate decât oamenii care nu își aromăză alimentele în acest fel, potrivit unui nou studiu.

"Aromele pot face oamenii să se concentreze asupra caracteristicilor senzoriale ale alimentelor — miros și gust," spune Alan Hirsch, MD, un neurolog și psihiatru din Chicago, care urmează să prezinte rezultatele studiului în această săptămână la ENDO 08, reuniunea anuală a Societății Endocrine din San Francisco.

În studiul său, Hirsch a descoperit că persoanele supraponderale sau obezi care au folosit aromele fără calorii au pierdut în medie 30,5 kilograme în șase luni, în timp ce cei care nu le-au folosit au slăbit doar 2 kilograme. Nu au fost date restricții alimentare, deși celor din studiu care aveau deja o dietă și un program de exerciții fizice au fost lăsați să continue.

Folosind aromele"poate provoca de fapt o schimbare a obiceiurilor alimentare și a comportamentului," spune Hirsch. Presărarea aromelor fără calorii, speculează el, poate face unele alimente sănătoase, cum ar fi legumele, mai gustoase, făcând mai ușor să mănânci mai multe dintre ele.

Dieta Sprinkle: te simți plin mai repede

Hirsch, care este fondatorul Fundației pentru Tratamentul și Cercetarea Mirosului și Gustului din Chicago, a comparat pierderea în greutate între 1.436 de participanți care au folosit arome și un grup de control de 100 de participanți care nu le-au folosit. Participanții aveau vârste cuprinse între 19 și 55 de ani.

La începutul studiului, Hirsch a notat greutatea participanților și indicele de masă corporală (IMC, care corelează înălțimea cu greutatea). La început, participanții aveau o greutate medie de 208 de lire sterline și un IMC mediu de 34, considerat obezi.

Celor care foloseau aromele au primit patru sticle mici în fiecare săptămână și li s-a spus că le pot folosi cu generozitate. Puteau alege sărate sau dulci, deși nu cunoșteau aroma exactă. Opțiunile savuroase, toate fără sare, au inclus brânză cheddar, ceapă, hrean, dressing ranch, taco și parmezan. Opțiunile dulci au inclus cacao, mentă, banane, căpșuni, zmeură și malț.

Conceptul? Îmbunătățirea aromei percepute a alimentelor te face să te simți mai satul mai repede și îi spune creierului să nu mai mănânce.

A continuat

Dieta Sprinkle: bărbați vs. femei

La sfârșitul celor șase luni, grupul de arome a pierdut în medie 15% din greutatea corporală inițială.

Dintre cei din grupul de arome, "bărbații l-au pierdut mai repede, iar femeile l-au pierdut inițial mai încet," el spune. "Femeile aflate în postmenopauză au avut tendința de a pierde la fel ca bărbații."

„Cu cât le-a plăcut mai mult gustul [al condimentului sau al îndulcitorului selectat], cu atât l-au folosit mai mult și cu atât au slăbit mai mult," spune Hirsch.

"Nu știm ce se întâmplă după șase luni," el spune. "Unii [participanți] le-au folosit de peste un an și își susțin sau își continuă pierderea în greutate, dar asta este anecdotic."

De asemenea, necunoscut, spune el, este dacă aromele vor funcționa la fel de bine la cei care sunt supraponderali, dar nu sunt obezi.

În timp ce cei din studiu au pierdut în medie aproape 15% din greutatea corporală, pierderea ar putea fi mai mică la cei care au mai puțin de pierdut, spune el.

Dieta cu stropire ar putea să nu funcționeze pentru cei care și-au pierdut simțul mirosului, spune el.

Dieta Sprinkle: Bucurați-vă de mâncare

Cei din studiu care au folosit aromele s-ar putea să se fi bucurat pur și simplu de mâncarea lor mai mult, spune Connie Diekman, RD, director de nutriție universitară la Universitatea Washington din St. Louis, care a revizuit studiul pentru WebMD.

"De obicei, am spus că plăcerea este o componentă cheie pentru a ști când să nu mai mâncați," spune Diekman, fostul presedinte al Asociatiei Americane de Dietetica. Este posibil ca aroma să fi făcut alimentele mai plăcute. "Când mănânci alimente care declanșează acele simțuri [gustul și mirosul], creierul începe să gândească în termeni de „sunt bine”, „sunt fericit”, „nu mai mânca”."

"Magia poate să nu fie în arome, ci în bucuria de mâncare," ea spune.

Cu toate acestea, avertizează ea, există o altă tabără de cercetare privind pierderea în greutate care a constatat că, cu cât mai multă diversitate de alimente și arome disponibile, cu atât oamenii tind să mănânce mai mult. Deci, a avea multe arome disponibile se poate dovedi tentant.

Hirsch spune că a lansat o linie de arome fără calorii pe baza rezultatelor studiului său. Pe piață sunt deja îndulcitori fără calorii și condimente cu conținut scăzut sau fără calorii.

Sau, spune el, vă puteți concentra pe creșterea caracteristicilor senzoriale ale alimentelor — mirosul și gustul — prin măsuri simple, cum ar fi adulmecând mâncarea înainte de a o mânca.

WebMD Health News Examinat de Louise Chang, MD la 16 iunie 2008

Surse

SURSE:

Alan Hirsch, MD, fondator și director neurologic, Tratamentul mirosului și gustuluiși Fundația de Cercetare, Chicago.

ENDO 08, a 90-a reuniune anuală a Societății Endocrine, San Francisco, iunie15-18, 2008.

Connie Diekman, RD, director de nutriție universitară, Universitatea Washington,St. Louis.

© 2008 WebMD, LLC. Toate drepturile rezervate.

WebMD News Raport special Examinat de Hansa D. Bhargava, MD pe 17 august 2015

14 februarie 2006 — Cercetătorii au creat un nou test pentru a evalua șansa ca persoanele cu vârsta de 50 de ani și mai mult să moară în termen de patru ani.

Testul de 12 întrebări apare în Jurnalul Asociației Medicale Americane. Acesta acoperă subiecte precum vârsta, IMC (indicele de masă corporală), fumatul, diabetul, cancerul, bolile de inimă și problemele cu activitățile zilnice din cauza problemelor de sănătate sau de memorie precară.

Testul este conceput pentru adulții în vârstă care nu locuiesc în aziluri de bătrâni sau în alte instituții, scrie Sei Lee, MD, și colegii care au inventat testul.

Lee lucrează în divizia de geriatrie din San Francisco Veterans Affairs Medical Center și Universitatea din California, San Francisco.

Crearea testului

Echipa lui Lee a dezvoltat și testat testul pe baza unui studiu de sănătate din 1998 din SUA. Acest studiu a inclus persoane în vârstă de 50 de ani și peste care nu locuiau în aziluri de bătrâni sau în alte instituții. Datele provin în principal din interviuri telefonice.

Majoritatea participanților erau albi și terminaseră liceul. Testul ar putea fi puțin mai puțin sensibil pentru alte grupuri, notează cercetătorii. Ei adaugă că participanții au fost în principal sănătoși și că oamenii mai nesănătoși ar putea avea nevoie de un test mai detaliat.

Ești curios despre test? O poți lua singur. Dar țineți cont de publicul vizat și de limitele acestuia. De asemenea, veți dori să vă urmăriți punctele pe măsură ce mergeți.

Faceți testul

Iată testul, așa cum apare în jurnal:

Vârstă. Utilizați acest ghid de puncte: Vârsta 60-64: 1 punct Vârsta 65-69: 2 puncte Vârsta 70-74: 3 puncte Vârsta 75-79: 4 puncte Vârsta 80-84: 5 puncte Vârsta 85 sau mai mult: 7 puncte Sex. Acordă-ți două puncte dacă ești bărbat; fara puncte daca esti femeie. Greutatea, înălțimea și IMC (indicele de masă corporală). Acordați-vă un punct dacă IMC este sub normal (mai puțin de 25). V-a spus un medic că aveți diabet sau glicemie crescută? Dacă da, acordă-ți două puncte. V-a spus vreodată un medic că aveți cancer sau o tumoare malignă, cu excepția cancerelor minore de piele? Dacă da, acordă-ți două puncte. Aveți o boală pulmonară cronică care vă limitează activitățile obișnuite sau vă face să aveți nevoie de oxigen acasă? Dacă da, acordă-ți două puncte. V-a spus vreodată un medic că aveți insuficiență cardiacă congestivă? Dacă da, acordă-ți două puncte. Ați fumat țigări în ultima săptămână? Dacă da, acordă-ți două puncte. Din cauza unei probleme de sănătate sau de memorie, aveți dificultăți în a face baie sau duș? Dacă da, acordă-ți două puncte. Din cauza unei probleme de sănătate sau de memorie, aveți dificultăți în gestionarea banilor, cum ar fi plata facturilor și urmărirea cheltuielilor? Dacă da prostect compozitie, acordă-ți două puncte. Din cauza unei probleme de sănătate, aveți dificultăți în a merge mai multe blocuri? Dacă da, acordă-ți două puncte. Din cauza unei probleme de sănătate, aveți dificultăți în a trage sau împinge obiecte mari precum un scaun de sufragerie? Dacă da, acordă-ți un punct.

Adună punctele.

A continuat

Interpretarea scorurilor

Iată scorurile testului și riscurile de deces pe patru ani pentru oamenii pe care echipa lui Lee a studiat pentru a crea testul:

Fernanda Bueno

Fernanda Bueno

Pellentesque non dolor in elit luctus interdum in sed lectus. In lacinia quis felis congue consectetur. Orci varius natoque penatibus et magin

Kayıt Ol/Giriş Yap