Ce să știți despre esofagita eozinofilă

Ce să știți despre esofagita eozinofilă

esofagita eozinofilă este o afecțiune inflamatorie cronică a esofagului sau a conductei alimentare. Esofagul este tubul care conectează gura la stomac.

esofagita eozinofilă provoacă inflamație cronică în esofag, ceea ce poate îngreuna o persoană să mănânce, să bea sau să înghită salivă. De asemenea, o persoană poate prezenta simptome legate de arsuri la stomac, greață și malnutriție.

Atât adulții, cât și copiii pot obține esofagită eozinofilă. La copii, afecțiunea poate duce la probleme de dezvoltare, cum ar fi creșterea cascadori.

În acest articol, oferim informații despre simptomele și cauzele esofagitei eozinofile. De asemenea, prezentăm opțiunile de tratament alimentar și medicale disponibile.

Ce este?

esofagita eozinofilă (EOE) este o boală inflamatorie cronică a esofagului.

La persoanele cu EOE, celulele albe din sânge numite eozinofile se acumulează în interiorul căptușelii interioare a esofagului. Aceste eozinofile eliberează substanțe care provoacă inflamație. Inflamarea cronică a esofagului poate duce la simptome precum dificultăți în alimentație sau înghițire.

EOE este o afecțiune rară, afectând aproximativ 1 din 2.000 de persoane. Cu toate acestea, Colegiul American de Alergie, Astm & Imunologia afirmă că afecțiunea devine din ce în ce mai frecventă, deși acest lucru poate fi parțial deoarece conștientizarea crescută a dus la mai multe diagnostice.

EOE se poate dezvolta la copii sau adulți și la oameni de toate etniile. Persoanele care dezvoltă EOE de obicei au alergii preexistente, cum ar fi:

 • Alergii alimentare
 • Rinită alergică

au sugerat că aceste alergii sunt alergii Poate declanșa EOE în unele cazuri.

simptome

Simptomele EOE pot diferi de la persoană la persoană. Cu toate acestea, unele dintre simptomele mai frecvente includ:

 • Dificultate înghițirea
 • blocaje alimentare în Esofag
 • Dureri de piept și stomac
 • greață și vărsături
 • Pierderea apetitului
 • Pierderea în greutate
 • Dificultate de somn din cauza simptomelor EOE incomode sau dureroase

Copiii care dezvoltă EOE pot deveni iritabili și refuză să mănânce sau să bea. Drept urmare, acestea pot întâmpina probleme de dezvoltare, cum ar fi creșterea cascadori.

Cauzele

eozinofilele sunt un tip de celule albe din sânge care nu este de obicei prezent în esofag. În EOE, eozinofilele se acumulează în această parte a corpului, provocând inflamația țesuturilor esofagiene.

oamenii de știință au observat că mulți oameni care dezvoltă EOE au un tip de alergie. Ca atare, consensul este că răspunsul imun al unei persoane la un alergen poate provoca acumularea de eozinofile în esofag.

în conformitate cu Academia Americană de Alergie, Astm & Imunologia, răspunsurile imune anormale la alimente sunt cauza principală a EOE. Cu toate acestea, experții nu înțeleg încă pe deplin mecanismul prin care alimentele declanșează EOE. Alți potențiali alergeni care ar putea contribui la EOE includ:

 • Pollens
 • Mărzați de praf
 • Spori de molzi

Conform parteneriatului american pentru tulburări eozinofile, genele specifice pot juca, de asemenea, un rol în dezvoltarea EOE.

Diagnostic

Pentru a diagnostica EOE, un medic va întreba despre simptomele unei persoane și dacă are alergii.

Dacă medicul suspectează EOE, o endoscopie superioară (UE) va fi necesară pentru a confirma diagnosticul. Un UE implică trecerea unui tub lung și flexibil numit endoscop în jos pe esofag. O cameră mică de la capătul endoscopului permite medicului să caute inflamație.

În timpul procedurii, medicul poate lua un mic eșantion de țesut esofagian pentru examinarea ulterioară. Prezența eozinofilelor în cadrul eșantionului ar indica EOE.

Teste de diagnosticare suplimentare

O persoană care primește un diagnostic de EOE poate necesita teste medicale suplimentare pentru a identifica orice alergeni care stau la baza afecțiunii.

În cele mai multe cazuri, un medic va recomanda o dietă de eliminare, care implică eliminarea declanșatoarelor alimentare din dietă și monitorizarea efectului asupra simptomelor EOE.

Ocazional, pot folosi un test de sânge Pentru a detecta un tip de celulă imună numită imunoglobulină E (IGE), pe care sistemul https://produsrecenzie.top/ imunitar o persoană o eliberează ca răspuns la anumiți alergeni. Nivelurile ridicate de IgE indică faptul că corpul este excesiv la un alergen.

Un test de înțepătură a pielii este, de asemenea, o opțiune. Acest test implică utilizarea unui ac fin pentru a introduce o cantitate mică de alergen suspectat sub piele. Roșeața sau umflarea la locul testului de înțepătură a pielii sugerează o reacție alergică la substanță.

Cu toate acestea, testele de sânge și testele de înțepătură a pielii pot să nu fie utile, deoarece acestea produc în mod obișnuit rezultate false pozitive. De asemenea, întrucât experții consideră că EOE nu poate fi mediat de IgE, aceste teste pot avea o valoare mică sau deloc.

tratament

Nu există în prezent nici un leac pentru EOE. Cu toate acestea, o combinație de modificări dietetice și tratamente medicale poate ajuta la gestionarea inflamației și la ameliorarea simptomelor.

Modificări dietetice

Dietele de eliminare pot ajuta o persoană să -și identifice alimentele declanșatoare, astfel încât să le poată evita în viitor. Există diferite tipuri de dietă de eliminare, care variază în ceea ce privește comoditatea și eficacitatea.

Un medic poate recomanda una dintre următoarele trei diete de eliminare:

diete de eliminare empirică

dietele de eliminare empirică implică eliminarea tuturor alimentelor care afectează în mod obișnuit EOE. Astfel de alimente includ:

 • Ouă
 • Soy
 • Pește și crustacee

Diete de eliminare a testelor alimentare, direcționate în teste alimentare

dietele de eliminare a testului alimentar implică eliminarea oricăror alimente la care o persoană a arătat anterior sensibilitate în timpul unui test de înțepătură a pielii.

După eliminarea acestor alimente din dietă, o persoană își monitorizează simptomele pentru a verifica orice îmbunătățire.

dietele elementare

dietele elementare implică utilizarea unei formule speciale pentru suplimentează sau înlocuiește dieta. Formula conține o combinație de aminoacizi, care asigură nutriție fără a declanșa EOE.

dietele elementare sunt opțiunea de tratament cea mai extremă, iar medicii le recomandă de obicei doar copiilor. Cu toate acestea, acestea pot fi necesare dacă alte abordări nu funcționează.

Tratamentele medicale

Administrația pentru alimente și medicamente (FDA) nu au aprobat încă niciun medicament pentru tratamentul EOE. Cu toate acestea, următoarele tratamente pot ajuta la gestionarea inflamației sau la ameliorarea simptomelor:

 • Inhibitori ai pompei de protoni: aceste medicamente limitează producția de acid stomacal. În unele cazuri, acest lucru poate ajuta la reducerea inflamației esofagului.
 • Steroizi topici: steroizii sunt medicamente care ajută la controlul inflamației din interiorul corpului. Fluticasona (flonaza) și budesonida (pulmicort) sunt steroizi pe care o persoană le poate inhala dintr -un inhalator de astm sau înghiți într -o soluție vâscoasă. Steroidul intră în contact cu căptușeala interioară a esofagului, vizând astfel inflamația direct.
 • Dilatarea: inflamația esofagiană severă are ca rezultat îngustarea esofagului. Această îngustare face dificilă trecerea alimentelor în stomac. Dilatația este o procedură care implică umflarea unui balon sau a unui tub în interiorul esofagului pentru a -l deschide.

Majoritatea persoanelor cu esofagită eozinofilă vor necesita un tratament continuu. Cu toate acestea, este puțin probabil ca tulburarea să provoace o boală cronică suplimentară sau să afecteze speranța de viață.

Rezumatul

esofagita eozinofilă (EOE) este o afecțiune inflamatorie cronică a esofagului. Persoanele care au starea pot întâmpina dificultăți în mâncare și băut, ceea ce poate duce la complicații, cum ar fi pierderea în greutate și malnutriție.

Cauza exactă a EOE rămâne neclară. Cu toate acestea, majoritatea oamenilor care dezvoltă afecțiunea au alergii preexistente. Experții sunt, în general, de acord că aceste alergii pot contribui la EOE.

Nu există leac pentru EOE. Cu toate acestea, o combinație de modificări dietetice și tratamente medicale poate ajuta la reducerea inflamației și la ameliorarea simptomelor.

 • Alergie alimentară
 • ureche, nas și gât
 • gastrointestinal/gastroenterologie
 • Nutriție/dietă

Știri medicale astăzi are orientări stricte de aprovizionare și se bazează doar din studii revizuite de la egal la egal, instituții de cercetare academică și reviste medicale și asociații. Evităm să folosim referințe terțiare. Legăm surse primare – inclusiv studii, referințe științifice și statistici – în cadrul fiecărui articol și le enumerăm, de asemenea, în secțiunea Resurse din partea de jos a articolelor noastre. Puteți afla mai multe despre cum ne asigurăm că conținutul nostru este exact și actual citind politica noastră editorială .

Fernanda Bueno

Fernanda Bueno

Pellentesque non dolor in elit luctus interdum in sed lectus. In lacinia quis felis congue consectetur. Orci varius natoque penatibus et magin

Kayıt Ol/Giriş Yap